Mustikat ovat herkullisia naposteltavia sellaisenaan tai sekoitettuna maustamattomaan viiliin tai jogurttiin. mustikka käy myös raaka-aineeksi erilaisiin jälkiruokiin (esim. rahka, kiisseli, jäädyke, pirtelö) ja leivonnaisiin. Itse suosin leivonnaisista mustikkamuffinseja tai -piirakkaa. Terveysvaikutusta lisätäkseni lisään taikinaan hieman vehnäleseitä kuidunsaannin turvaamiseksi.
Tässä teille yksi helppo ja nopea mustikkamuffinsien ohje. Taikinan voit tietysti paistaa myös piirakaksi tai kuivakakuksi.
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
150 g voita, sulatettuna (myös ruokaöljy käy)
2½ dl vehnäjauhoja (tai hiivaleipäjauhoja)
½ dl vehnälese (myös kauralese käy)
1 tl leivinjauhetta
2 dl tuoreita mustikoita
- vaahdota munat ja sokeri
- lisää sulatettu voi
- sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan ja sekoita
- lisää mustikat ja sekoita
- annostele taikina muffinsivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia
- anna jaahtyä ja nauti
SRK-emäntä, Oili.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti